Qui som

col.lectiu treball comunitari-page-001col.lectiu treball comunitari-page-002

El Grup Motor està actualment format per:

Alex Dufour. Llicenciatura en Sociologia i Economia social. Màster “Economia Social i Solidària”, Tesina : “La participació dels habitants en els barris d’habitatge social : entre discurs i realitat. El cas del desenvolupament d’horts comunitaris”. Màster “Urbanisme i territoris”,  especialitat “Medi ambient, paisatge i territori”. Tesina: “Cap a una gestió dels espais verds més atempta a les pràctiques i als usos”. Seminari de Participació Ciutadana, Fundació Jaume Bofill. Treballa com a tècnica de desenvolupament comunitari a Badia del Vallès, des de fa deu anys.

Anna Lite. La seva trajectòria professional ha estat vinculada als àmbits de la formació d’adults, la inserció sociolaboral i el desenvolupament local i comunitari. Ha treballat al PDC de la Barceloneta i, actualment, és responsable de l’àrea de territori de Coòpolis, Ateneu Cooperatiu de Barcelona. També fa recerca i docència sobre la relació entre el treball comunitari i l’economia social i solidària.

Carolina Blàvia. Diplomada en Treball Social i Llicenciada en Antropologia Social i Cultural. Treballadora Social: Projecte d’elaboració d’un estudi social a l’Urgell, Pla d’Urgell, Noguera i Segrià. Coordinadora tècnica Creu Roja a la Noguera. Gestió del PDC de la Noguera en conveni amb el Consell Comarcal de la Noguera fins al desembre del 2013. Professora de l’àmbit social a la Fundació Verge Blanca de Lleida.

Elena Masanas. Diplomatura de Magisteri Educació Infantil. Postgrau de la Intervenció en el Món dels Joves, les polítiques de Joventut. Màster de Polítiques Socials i Mediació Comunitària. Cursant Postgrau de Lideratge i Desenvolupament Comunitari. Tècnica del Pla de Desenvolupament Comunitari d’Olot, conjuntament amb el tècnic del pla de ciutadania i immigració. En el marc d’aquests plans treballem amb l’objectiu d’aconseguir un equip de treball i un marc conceptual per treballar els eixos de la inclusió i la cohesió social des d’una perspectiva comunitària. Responsable de l’Àrea d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Equip de persones encarregades de portar a terme el Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social d’Olot.

Esther García. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració. Postgrau de Participació Ciutadana i Desenvolupament Sostenible i postgrau de Mediació Comunitària. Tècnica comunitària al Pla Comunitari de Badia del Vallès. Àmbit participatiu amb l’encàrrec de dinamitzar i coordinar els consells territorials de participació en el marc del Pla Estratègic d’Usos i Gestió dels Temps de la Generalitat de Catalunya. Tècnica comunitària al Pla Comunitari de Poble-sec i col·labora com a formadora en diversos cursos sobre intervenció comunitària

Fabiana del Genio. Diplomatura en Educació Social. Màster en Intervenció Psicosocial. Actualment està cursant el Màster Globalització, Desenvolupament i Cooperació. Treballa com a tècnica comunitària al PDC del Besòs i el Maresme des del 2009.

Guiomar Vargas. Llicenciada en Filosofia. Màster en Ciències Polítiques i Socials. Postgrau de Participació i Desenvolupament Sostenible. Estudis d’investigació sobre moviments socials i participació a l’IGOP. Tècnica al Pla de Desenvolupament Comunitari de Vilassar de Mar i Mataró. Tècnica de joventut a l’àmbit de foment de la participació a la Agencia Catalana de la Joventut, dinamitzant processos de participació amb joves, i oferint assessorament i formació a tècnics i dinamitzadors. Tècnica de participació Pla de Desenvolupament Comunitari al barri del Remei de Vic. Docent al Grau d’Educació Social.

Khristian Giménez. Llicenciat en Psicologia i Diplomat en Treball Social. Referent tècnic del Centre Sociocultural Espai 210 (Sagrada Família – Barcelona). Durant 6 anys, treballador comunitari al PDC la Florida (L’H) i al PDC Fontsanta-Fatjó (Cornellà). Participació política i promoció d’alternatives socials, econòmiques i culturals, des del Col·lectiu Akelharre de L’Hospitalet de Ll.

Laia Nebot. Llicenciada en Psicologia Clínica i de la Salut. Màster en Salut Comunitària i Màster de Salut Pública.Especialitzada en diferents àmbits de la Salut. Experiència com a formadora per professionals que treballen amb joves com professionals de l’àmbit de la salut. Codirecció de tesines i publicació d’alguns articles científics dins de l’àmbit de la salut. Actualment treballant coma tècnica de salut en el programam SIRIAN (Salut i Reproducció en Dones Immigrants i Autòctones) de l’Agència de Salut Pública de Barcelona realitzant tasques d’implementació, coordinació del programa i dels equips, intervenció directe del programa als barris on es porta a terme el projecte.

Laura Marino. Diplomada en Treball social i Llicenciada en Sociologia. Experiència en coordinació de projectes adreçats a joves i en inserció sociolaboral de col.lectius en situació de vulnerabilitat, així com en l’assessorament i orientació sobre recursos socials (al llarg de 6 anys vaig treballar a una oficina de benestar social). He estat responsable d’un equipament cívic i actualment treballo al Departament de Treball, Afers socials i Famílies fent seguiment de programes d’intervenció comunitària en els barris: programa òmnia i plans de desenvolupament comunitari. Participo activament en moviments socials i associatius.

Marc Balañach. Llicenciat en Psicologia. Postgrau de Participació Social i Desenvolupament Sostenible. Habilitat com Educador Social. Mediador Comunitari dins del projecte d’EIPI – Equip d’Intervenció Immediata a Santa Coloma de Gramenet. Tècnic del PDC del Gornal. Coordinador de UBE – Un Barri Educador al Raval.

Marta Ballester. Diplomada en Treball Social i Llicenciada en Sociologia. Màster en Intervencions socioeducatives.
Especialitzada en treball comunitari i participació ciutadana, ha estat tècnica de participació per a organitzacions públiques i ciutadanes. Actualment, treballa com a assessora per a l’Agència Catalana de Joventut, està realitzant els estudis de doctorat i és professora associada a la Universitat de Barcelona.

Noelia Sotus. Diplomatura en Treball Social i Llicenciatura en Filosofia. Cursant la Diplomatura en Treball de Processos. Es dedica al treball comunitari, l’acompanyament de processos de participació i l’empoderament i suport de col·lectius. Ha treballat en el Pla Comunitari del Poble-sec, la campanya de salut mental “Obertament”, i la Universitat Autònoma de Barcelona, entre altres. Actualment col·labora amb la cooperativa ETCS en projectes de participació, salut i salut mental comunitària.