La legitimitat dels PDC com a mecanismes de transformació social

 Des del Col.lectiu de Professionals del Treball Comunitari de Catalunya, us convidem a participar d’una activitat organitzada conjuntament amb el departament de Psicologia Social de la UB. Dins de la nostra nova línia de treball: Formació i acompanyament als i les professionals comunitàries.Es tracta d’una entrevista grupal d’una hora i mitja, aproximadament, per a conversar sobre les següents qüestions (orientativament):1. Quina és la visió que teniu sobre l’estat actual de l’acció comunitària a Barcelona (i àrea metropolitana)?2. Quins són els principals punts forts i punts febles dels PDC que vénen desenvolupant-se en els darrers anys a Barcelona (i àrea metropolitana)?3. Creieu que els PDC compleixen els objectius que es proposen, o els objectius propis de la filosofia comunitària?

4. De les principals dificultats que afronten els PDC o accions comunitàries similars, quines creieu que afecten més negativament la seva credibilitat, la seva capacitat d’empoderament i els vincles de confiança i de suport entre ciutadania, entitats i administració?

5. Quin és, i com valoreu, el paper de les administracions en el desplegament dels PDC?

6. Com a tècnics/ques o (ex)tècnics/ques, com valoreu el vostre rol (avantatges, febleses, dil·lemes, contradiccions, etc.) i com penseu que us perceben tant les entitats implicades als PDC, com la pròpia administració?

7. Cap a on creieu que s’ha de reorientar l’acció comunitària per a esdevenir una eina significativa de canvi social?

Com veieu, es tracta de desencadenar una conversa a partir d’aquestes preguntes obertes. L’objectiu de l’estudi és analitzar l’estat de l’acció comunitària a Barcelona (i àrea metropolitana), per a detectar quins aspectes afecten negativament o dificulten la seva capacitat de canvi, d’implicació social i de generació de confiança.

L’activitat tindrà lloc el dilluns 22.04, a les 17h a l’Espai 210, de Sagrada Família (cr. Padilla, 210, Barcelona).

Us hi esperem a tot@s

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.